Kragujevac se zadužuje za 423 miliona dinara

Bez autora
Mar 04 2012

Odbornici kragujevačke Skupštine usvojili su danas odluku o zaduživanju grada za 423 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti i kapitalne investicione rashode. Za finansiranje deficita tekuće likvidnosti gradska uprava zadužiće se 195 miliona dinara i reč je o kratkoročnom kreditu koji će biti vraćen do kraja godine, dok će se sa 228 miliona dinara zadužiti kako bi se realizovale investicije. Kada je reč o investicijama, kreditna sredstva biće iskorišćena, kako je rečeno na sednici Skupštine, za izgradnju zdravstvene ambulante broj 4, koja četiri godine plaća kiriju od 10.000 evra mesečno, zatim za izgradnju operativno-tehničkog centra vodovoda, za saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, uređenje partera zatvorenog bazena, kao i za rekonstrukciju objekata koje koristi Šumadija sajam.

Kragujevac se zadužuje za 423 miliona dinaraOdbornici kragujevačke Skupštine usvojili su danas odluku o zaduživanju grada za 423 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti i kapitalne investicione rashode.

Za finansiranje deficita tekuće likvidnosti gradska uprava zadužiće se 195 miliona dinara i reč je o kratkoročnom kreditu koji će biti vraćen do kraja godine, dok će se sa 228 miliona dinara zadužiti kako bi se realizovale investicije.

Kada je reč o investicijama, kreditna sredstva biće iskorišćena, kako je rečeno na sednici Skupštine, za izgradnju zdravstvene ambulante broj 4, koja četiri godine plaća kiriju od 10.000 evra mesečno, zatim za izgradnju operativno-tehničkog centra vodovoda, za saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, uređenje partera zatvorenog bazena, kao i za rekonstrukciju objekata koje koristi Šumadija sajam.

Odbornici iz redova opozicije (SNS i SRS) kritikoval su predlog o novom zaduživanju grada, tvrdeći da će grad biti prezadužen, dok gradski čelnici tvrde da Kragujevac nije najzaduženiji grad, te i da im je Ministarstvo finansija odobrilo novo zaduživanje.

- Kragujevac je zadužen oko 17 miliona evra koje treba da vrati do 2019. godine - rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović koji tvrdi "da je Kragujevac najmanje zadužen grad u Srbiji".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik